Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Studenec - TJ Vladislav 4:6 (4:4)

3. 4. 2011

Branky: Urbánek T. 2, Urbánek L., Nováček - Babuněk Michal 3, Martinovský, Horký, Dvořák

Sestava: Veleba – Šebesta, Česnek, Babuněk Martin, Augustin – Horký, Babuněk Michal, Dvořák, Hort – Maule, Martinovský, hokejově střídal Slíva a Doležal

Rozhodčí: Jeřábek

Ve druhém jarním utkání jsme byli oslabeni o tři hráče – Nevoral (soustředění FŠ), Havlík (zranění) a Strouha (nemoc). Na lavičce proto byli i dva hráči ze starší přípravky. Soupeřem nám bylo mužstvo Studence, které v podzimní části sice nezískalo ani jeden bod, ale přes zimní přestávku posílilo.

Z naší strany došlo k podcenění soupeře, který nás hned od začátku zatlačil na naši polovinu. Nedařilo se nám podržet míč a obrana v novém složení chybovala. Již ve čtvrté minutě jsme si vstřelili vlastní gól. V osmé minutě jsme faulovali před vápnem a z trestného kopu vstřelili domácí druhý gól. Na naši branku se valil jeden útok za druhým. Ve třinácté minutě se střela domácích od břevna odrazila na zem a na základě signalizace domácího postranního rozhodčího uznal hlavní rozhodčí branku. A ve dvacáté minutě to bylo po další chybě obrany již 4:0. V této chvíli to s námi vypadalo beznadějně. Naštěstí hned za dvě minuty střelou z vápna dal náš první gól Michal Babuněk a najednou se vše obrátilo a do velkého tlaku jsme se dostali my. Po pěkné přihrávce Dvořáka pak proměnil samostatný únik Martinovský. Pět minut před koncem poločasu skóroval Horký z rozehraného nepřímého kopu po malé domů domácích. A těsně před koncem poločasu se nám podařilo vyrovnat dorážkou Michala Babuňka.

Ve druhé půli jsme chtěli pokračovat ve výkonu z konce půle první. To se nám bohužel nedařilo, opět to byli domácí, kteří byli aktivnější. Ti měli největší šanci v patnácté minutě druhé půle, když zahrávali pokutový kop, při kterém došlo ke kuriózní situaci. Na základě písknutí rozhodčího kopal domácí hráč penaltu, ale náš brankář ji chytil. Rozhodčí však nedával pokyn k penaltě, ale pískal na dva hráče, kteří se strkali. Proto se penalta opakovala. Kopal ji jiný hráč, jeho střelu však brankář Veleba vyrazil a dorážku jsme již zablokovali. Ve dvacáté minutě se nám pak podařilo vyslat do úniku Dvořáka a ten dostal naše mužstvo do vedení. A pět minut před koncem zápasu střelou z vápna definitivně rozhodl o našem vítězství Michal Babuněk, který tím dosáhl hattricku.

Utkání se nám herně nevydařilo tak, jako v minulém zápase v Želetavě, což bylo způsobeno i absencemi některých hráčů. Na druhou stranu je třeba ocenit to, že se nám podařil zápas otočit z velmi nepříznivého stavu.