Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vladislav - TJ Třebelovice 2:1 (1:0)

Branky: Babuněk Michal, Horký - Rakušan

Sestava: Veleba – Hort, Česnek, Horký, Augustin – Dvořák, Nevoral, Babuněk Michal, Martinovský – Maule, Doležal, hokejově střídal Pokorný a Veškrna

Rozhodčí: Čejka

Dalším naším soupeřem bylo vedoucí mužstvo soutěže TJ Třebelovice. Tentokrát nám chyběli čtyři hráči z kádru, proto nám vypomohla trojice hráčů ze starší přípravky – Doležal, Veškrna a Pokorný.

Do utkání jsme vstoupili dobře a již v sedmé minutě jsme si vypracovali vyloženou šanci po rohu, Dvořák však branku přestřelil. K brance soupeře se nám dařilo dostávat zejména po individuálních akcích Nevorala nebo Michala Babuňka, který pak po jedné takové akci pro nás získal v 18. minutě vedení 1:0. Nadále jsme měli herní převahu, hosté však po doplnění sestavy o nového hráče začali také zlobit. Do poločasu se však na našem jednobrankovém vedení již nic nezměnilo.

Od začátku druhé půle jsme se přece jenom dostali trochu pod tlak. Hosté se v jedenácté minutě marně dožadovali odpískání penalty, nakonec se jim podařilo hned o minutu později hlavičkou vyrovnat. Z vyrovnání se však neradovali dlouho. V 15. minutě jsme dostali výhodu trestného kopu z hranice velkého vápna. Horký využil toho, že brankář stavěl zeď a že rozhodčí nesignalizoval nutnost rozehrání až na jeho písknutí, a střelou do odkryté poloviny branky získal vedení opět na naši stranu. A vedení se nám podařilo udržet až do konce i přes pár šancí soupeře. My jsme zase hrozili z rychlých protiútoků, jeden z nich mohl proměnit v gól Pokorný, jeho střelu z malého vápna však zablokoval hostující obránce.

Podařilo se nám dosáhnout cenného vítězství i přes potíže se sestavou. Hráči ze starší přípravky samozřejmě fyzicky na obránce hostí nestačili, přesto příkladně bojovali a několikrát se jim podařilo narušit rozehrávku hostí. Pochvalu zaslouží i obrana, která v novém složení obstála. Zálohu je zase třeba pochválit za poctivou dřinu při podpoře útoku i při obranné činnosti.